Mihai-Alexandru CHIRILĂ

Mihai-Alexandru CHIRILĂ

Avocat definitiv, Baroul BIHOR
6 ani experiență


0773 806 498
chirilamihai92@gmail.com

ADRESĂ SEDIU

Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr.77, bl.C4, sc.B, ap.36, Tel. 0773806498;

DESPRE AVOCAT

Absolvent al Facultății de Drept Oradea, specializat în materia dreptului contencios admnistrativ și fiscal, dreptul la libera exprimare, drept informatic/IT, drept penal și contravențional, dispute între profesioniști și executare silită, cu experiență chiar și în materia achizițiilor publice, Mihai Chirilă a fost implicat în mod decisiv mai multe cauze complexe angajate în ultimii ani.

Întâmpină fiecare provocare juridică cu empatie față de clientul său, dublată de o abordare strategică, seriozitate și scrupulozitatea necesară pentru a atinge rezultatul dorit. Este recomandat de spiritul de adaptabilitate, flexibilitatea în gândire, setea permanentă de dezvoltare și perspectiva de ansamblu, pe care a dobândit-o în urma explorării unei game diverse a dreptului.

În concret, în materie civil – administrativă a apărat în mod eficient publicații locale în procese privind libertatea de exprimare a jurnalistului inclusiv până la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție, a promovat și susținut acțiuni în vederea revendicării de drepturi salariale pentru funcționari publici făcând parte din structura de învățământ public, A.N.A.F. sau A.P.M., a obținut suspendarea unor obligații fiscale în cuantum de 2 milioane euro pentru o firmă de construcții, a reprezentat clienți reputabili în litigii civile cu miză de peste 200.000 lei, a colaborat cu diverse organizații sindicale, inclusiv în vederea conservării posturilor din cadrul unor instituții publice locale precum Teatrul Regina Maria, Filarmonica de Stat Oradea, Revistele de Cultură Familia și Várad, a participat nemijlocit în pregătirea și susținerea unei cauze de anvergură, care a avut ca efect anularea Regulamentului privind întreținerea pe timp de primăvară – toamnă și gospodărirea drumurilor publice adoptat de către HCJ Bihor.

Din categoria experiențelor mai puțin comune, amintim participarea la instrumentarea unor dosare vizând recunoașterea de drepturi salariale pentru militari delegați în misiuni de menținere

EDUCAȚIE

  • Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

  • (neprecizate)

DOMENII DE PRACTICĂ

LIMBI STRĂINE

  • Engleză - Profesionist (C2)

AFILIERI

ARTICOLE JURIDICE

SCRIE UN MESAJ

Către: chirilamihai92@gmail.com

Introdu codul de siguranță  Refresh