ȘTIREFără domeniu

Ministerul Justiției, 19 decembrie 2023:  Reuniunea comună a Comitetului de monitorizare și a Grupului tehnic de lucru a vizat evaluarea activităților realizate de către cei șase parteneri instituționali, precum și planificarea noilor obiective pentru dezvoltarea proiectului în anul 2024.

Protocolul de colaborare privind educația juridică a fost semnat în noiembrie 2022 și este orientat către toate nivelurile de învățământ – primar, gimnazial, liceal și universitar – prin crearea unui parteneriat cu sistemul de învățământ românesc și printr-o colaborare extinsă între profesioniștii din drept, educație și societatea civilă.

La un an de la semnarea Protocolului, participanții la întâlnire au evaluat pozitiv rezultatele obținute, au valorificat feedback-ul primit de la elevi, cadre didactice și familii și au subliniat importanța continuării angajamentului prin sprijin instituțional reciproc pentru promovarea educației juridice în cât mai multe școli din România. În acest sens, au fost menționate cele două concursuri naționale de eseuri juridice: „Dreptul în viața de zi cu zi” (iunie – iulie 2023) și  „Legile se aplică și pe net” (8 iulie -18 septembrie) – concurs cu premii constând în gadgeturi: Premiul I – 5 x tabletă wifi şi 4G, Premiul II – 5 x căşti bluetooth wireless, Premiul III – 5 x baterie externă. De asemenea, au fost inițiate bazele pentru integrarea tuturor demersurilor într-o platformă educațională robustă și accesibilă. S-a pus accent pe necesitatea formării de formatori în domeniu și inițierea unor module de psihopedagogie pentru formarea copiilor în spiritul valorilor dreptului.

Următoarea ședință de lucru va fi găzduită în februarie 2024 de Uniunea Națională a Barourilor din România.

sursă: www.unbr.ro